Volkswagen chce zvýšiť výrobnú kapacitu v Číne na 5 miliónov áut ročne

NETKY.SK • 14 Február 2015, 18:08 • 2 min
Volkswagen chce zvýšiť výrobnú kapacitu v Číne na 5 miliónov áut ročne

PEKING - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) zvýši svoju produkčnú kapacitu v Číne viac, než pôvodne plánovala.

slovakia

left justify in out

Automobilový trh v Číne totiž pokračuje v raste a Volkswagen na to musí reagovať, povedal dnes riaditeľ VW pre Čínu Jochem Heizmann. Informovala o tom agentúra DPA.
      

Heizmann uviedol, že Volkswagen upravuje svoj cieľ v oblasti produkčnej kapacity v Číne a najnovšie plánuje, že do roku 2019 zvýši výrobnú kapacitu na 5 miliónov áut ročne. Pôvodne spoločnosť oznámila, že kapacitu na najväčšom automobilovom trhu sveta chce navýšiť na 4 milióny vozidiel ročne. Za rok 2014 predala nemecká firma na čínskom trhu 3,67 milióna áut, čo oproti roku 2013 znamená rast o 12,4 %.
      

Súčasťou plánov na zvýšenie produkčnej kapacity sú aj závody, ktoré chce automobilka uviesť v zmienenej krajine do prevádzky tento rok. Patrí k nim výrobný závod v meste Čchang-ša v provincii Chu-nan v centrálnej Číne, kde by sa ročne malo vyrábať 300.000 vozidiel. Okrem neho by tento rok mala spoločnosť otvoriť aj motoráreň v severočínskom meste Tchien-ťin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies