Volkswagen chce zlepšiť efektivitu svojich závodov

NETKY.SK • 17 Október 2016, 13:05 • 2 min
Volkswagen chce zlepšiť efektivitu svojich závodov

WOLFSBURG - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) chce zlepšiť efektivitu svojich závodov o 5 až 8 % ročne. Uviedol to dnes denník Handelsblatt s odvolaním sa na zdroje z koncernu, ktoré nechceli byť menované. Informáciu prevzala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka koncern tak môže vypustiť každú tretiu pracovnú zmenu a zrejme už pre neho nebudú efektívne ani drahé víkendové zmeny. Najväčší výrobca áut v Európe má v pláne výrazne zredukovať svoje náklady, aby zvládol výdavky na emisný škandál. VW sa k článku v novinách nevyjadril. Na budúci mesiac sa 18. novembra stretne dozorná rada VW, aby schválila nové výdavkové ciele pre nadchádzajúce roky.

 

Volkswagenom vlani otriasol najväčší škandál v histórii firmy. Koncern sa minulý rok v septembri pod tlakom amerických úradov priznal, že do dieselových vozidiel nainštaloval softvér, ktorý mu umožnil manipulovať s emisiami a počas testovania zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov takýchto vozidiel, z toho približne 8,5 miliónov v Európe.

 

Automobilka teraz čelí hromadným žalobám nespokojných klientov aj pokutám regulačných úradov po celom svete. Volkswagen si odložil bokom 17,8 miliardy eur na náklady spojené s emisným škandálom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies