Volkswagen chce v rámci úspor definitívne zastaviť výrobu kabrioletu Eos

NETKY.SK • 23 Február 2015, 08:07 • 2 min
Volkswagen chce v rámci úspor definitívne zastaviť výrobu kabrioletu Eos

WOLFSBURG - Po deviatich rokoch hrozí kabrioletu VW Eos definitívny koniec a koncern Volkswagen plánuje v polovici budúceho roka ukončiť jeho výrobu. Hovorca koncernu ukončenie produkcie potvrdil, odmietol však uviesť termín. Eos sa v súčasnosti vyrába v portugalskej Palmele. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Značka VW už vlani hovorila o ukončení výroby tohto kabrioletu s kovovou strechou, keďže tento segment zažíva pokles odbytu. Na druhej strane plánuje automobilka pokračovať vo výrobe kabrio verzií modelov Golf a Beetle.

 

Tento postup je v súlade s vyhlásením šéfa koncernu Martina Winterkorna o výraznom zoškrtaní programu kabrioletov, ktorého cieľom má byť zlepšenie hospodárnosti produkcie značky VW. Práve táto kľúčová značka neustále zápasí s nízkymi príjmami z každého predaného vozidla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies