Volkswagen chce sám vyrábať motory pre svoje elektromobily

NETKY.SK • 16 December 2010, 12:57 • 2 min
Volkswagen chce sám vyrábať motory pre svoje elektromobily

Volkswagen chce sám vyrábať motory pre svoje elektromobily

slovakia

left justify in out

img

Najväčšia európska automobilka Volkswagen chce vyrábať motory pre svoje budúce elektromobily sama, tvrdí nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Rozhodnutie vraj dnes oznámi šéf koncernu Martin Winterkorn na stretnutí manažmentu v Drážďanoch. Elektromotory sa majú vyrábať v závode v Kasseli, uvádza FAZ s odvolaním sa na zdroje z odvetvia.
      Volkswagen sa zrejme vydá odlišnou cestou ako jeho stuttgartský konkurent Daimler, ktorý hľadá externého partnera na výrobu elektromotorov. Ani Daimler však ešte neoznámil konečné rozhodnutie v tejto záležitosti.
      Závod Volkswagenu v Kasseli by mal vyrábať celé hnacie ústrojenstvo pre elektromobily. Najprv by mal podľa správy FAZ vyrábať len malý počet, približne 40 elektromotorov denne. Pre porovnanie: závod denne vyrobí 15.000 spaľovacích motorov. Elektromotory by sa mali od roku 2013 začať montovať do nového malého auta Volkswagen Up.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies