Volkswagen chce na čínskom trhu pokračovať v expanzii

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 15:59 • 2 min
Volkswagen chce na čínskom trhu pokračovať v expanzii

PEKING - Volkswagen považuje svoju pozíciu v Číne za dobrú. Preto počíta na svojom najdôležitejšom trhu s pokračovaním pozitívneho trendu z uplynulých dvoch kvartálov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Predaj v Číne by mal ďalej rásť, uviedol dnes šéf koncernu pre Čínu Jochem Heizmann pri príležitosti otvorenia medzinárodného autosalónu v Pekingu.

 

Vlani sa v krajine predalo takmer 21 miliónov osobných áut, čo znamená, že Čína je najväčším automobilovým trhom na svete. Koncern Volkswagen v roku 2015 na čínskom trhu predal 3,5 milióna vozidiel, čo bolo o 3,4 % menej než v roku 2014.

 

Volkswagen chce v Číne podľa Heizmanna aj napriek vysokým nákladom v súvislosti s emisným škandálom pokračovať v expanzii. Tento rok by tu mal spoločne s čínskymi partnermi investovať okolo 4 miliárd eur. Koncern počíta predovšetkým so zvýšením podielu na trhu so športovo-úžitkovými vozidlami (SUV), o ktoré je v Číne veľký záujem. "Pripravujeme ofenzívu segmente SUV-ov," uviedol Heizmann.

 

Zároveň zdôraznil, že koncern je pripravený na potenciálne zvolávania vozidiel na opravu. V Číne sa globálny emisný škandál Volkswagenu zatiaľ dotkol len asi 2000 áut.

 

Volkswagen vlani pre emisný škandál zaznamenal najväčšiu stratu vo svojej 80-ročnej histórii. Strata za rok 2015 dosiahla 4,1 miliardy eur, ako v piatok (22. 4.) informoval koncern. Volkswagen si totiž na riešenie dôsledkov emisnej kauzy odložil 16,2 miliardy eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies