Volkswagen chce dohodu s úradmi v USA o emisiách do budúceho mesiaca

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 08:20 • 2 min
Volkswagen chce dohodu s úradmi v USA o emisiách do budúceho mesiaca

WOLFSBURG - Spoločnosť Volkswagen (VW) plánuje dosiahnuť finálnu dohodu s americkými úradmi súvisiacu s emisným škandálom budúci mesiac.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa tak bude môcť posunúť v pláne zotavovania, ktorý zahŕňa štart predaja viacerých nových vozidiel. Uviedol to vo štvrtok šéf predaja spoločnosti VW Jürgen Stackmann. "Finálna dohoda s americkými úradmi určite prinesie úľavu a dovoľuje, aby sme sa pozerali ďalej a plánovali,“ povedal.


Rámcovú dohodu s americkými úradmi spoločnosť VW dosiahla minulý mesiac. Vyplýva z nej, že firma odkúpi späť, prípadne opraví pol milióna vozidiel. Firma zároveň zriadi environmentálny a kompenzačný fond. Finálna dohoda sa však musí dosiahnuť do 21. júna.


Podľa analytikov bude mať VW problém s pokrokom na americkom trhu. Firma má totiž povesť automobilky, ktorá pomaly obnovuje modely a má problém zachytávať nové trhové trendy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies