Volkswagen by mal vybudovať automobilku v Thajsku

NETKY.SK • 2 September 2014, 13:04 • 2 min
Volkswagen by mal vybudovať automobilku v Thajsku

WOLSBURG/BANGKOK - Volkswagen (VW) by mal už onedlho dostať od thajských úradov súhlas na vybudovanie automobilky v krajine.

slovakia

left justify in out

DPA sa odvoláva na správu v dnešnom vydaní nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
     

Podľa FAZ thajská vojenská vláda intenzívne pracuje na vypracovaní príslušných dokumentov. Už sa podarilo odstrániť aj posledné nejasnosti okolo projektu.
     

Koncern VW informácie o budovaní závodu blízko hlavného mesta Bangkoku nepotvrdil. Jeho hovorca povedal, že firma hľadá v juhovýchodnej Ázii možnosti na podnikanie, ale nijaké konkrétne rozhodnutia sa ešte neprijali.
     

Thajsko chce prilákať výrobcov malých osobných vozidiel daňovými a colnými úľavami. Kto ich chce získať, musí začať s výrobou najneskoršie v roku 2019 a jeho výroba musí byť ročne najmenej 100.000 automobilov.
     

Spoločenstvo krajín ASEAN, ktorého členmi sú aj Indonézia a Malajzia, sa pokladá za jeden z hlavných rastových trhov sveta pre automobilový priemysel. V ňom teraz udáva tón Toyota. Japonci majú na trhu s osobnými vozidlami v regióne okolo 33 %, Volkswagen len niečo viac ako 1 %. Nemecký koncern montuje autá s jedným domácim partnerom len v Malajzii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies