Volkswagen bude v Číne vyrábať plne elektrické autá

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 14:58 • 2 min
Volkswagen bude v Číne vyrábať plne elektrické autá

ŠANGHAJ - Skupina Volkswagen (WV) plánuje budúci rok uviesť na čínsky trh svoj prvý plne elektrický automobil. Spoločnosť plán zverejnila v utorok pred začiatkom veľtrhu automobilového priemyslu v Šanghaji.

slovakia

left justify in out

Najväčší európsky výrobca automobilov sa tým pripája ku konkurentom General Motors a Ford, ktorí už tento rok oznámili, že na čínsky trh uvedú nové modely elektrických áut.

Tlak na firmy stupňuje aj vláda v Pekingu, ktorá chce znížiť závislosť automobilovej dopravy na benzíne. Ako uviedol šéf čínskej divízie skupiny VW Jochem Heizmann, svoje prvé auto výlučne na elektrický pohon plánujú v krajine vyrábať s lokálnym partnerom.

 

Elektromobily majú zvýšiť predaje spoločnsoti, ktoré medziročný klesli o 6,7 %. Klasických vozidiel v tomto období koncern predal presne 891.500.

 

Manažér však vyslovil presvedčenie, že tento rok nebude horší, než bol vlaňajšok. Strata z januára až marca by sa mala dohnať ofenzívou, ktorá sa na čínskom trhu začína.

 

Heizmann odhaduje, že VW napokon dosiahne medziročný rast odbytu 4 až 6 %. Optimizmus zakladá na zvýšení predaja modelov SUV, ktoré sú v krajine veľmi obľúbené. Koncern ich uvedie na trh 10. Celkovo pripravuje pre Čínu v tomto roku 30 nových modelov.


Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily VolkswagenTouareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky.

 

V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona