Volkswagen bude montovať vozidlá v Alžírsku

NETKY.SK • 28 November 2016, 12:18 • 2 min
Volkswagen bude montovať vozidlá v Alžírsku

WOLFSBURG - Nemecká automobilka Volkswagen Group bude montovať vozidlá v Alžírsku. Výrobca áut podpísal dohodu so svojím alžírskym obchodným partnerom, firmou SOVAC S.P.A., o založení spoločného podniku, ktorý bude autá montovať od jari budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Ráta sa s tým, že spoločný podnik SOVAC Production S.P.A bude denne montovať vyše 100 vozidiel. Volkswagen Group má v spoločnom podniku menšinový podiel. Automobilka o tom informovala na svojej internetovej stránke.
Montážny závod sa buduje v regióne Relizane západne od hlavného mesta Alžír. V Relizane sa budú montovať najnovšie modely Golf, SEAT Ibiza, ŠKODA Octavia a Caddy. Firma SOVAC je obchodným partnerom Volkswagenu od roku 2001. V minulom roku skupina Volkswagen dodala zákazníkom prostredníctvom importéra SOVAC 30 tis. automobilov. "Miestna montáž vozidiel je pre nás efektívnou cestou k začatiu výroby v Alžírsku," povedal Andreas Lauenroth, šéf zahraničnej výroby Volkswagenu.


Na Slovensku pôsobí firma VW Slovakia, a. s., ktorá patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona