Volkswagen a ruský GAZ vraj tento týždeň podpíšu dohodu o spolupráci

NETKY.SK • 21 Február 2011, 13:24 • 2 min
Volkswagen a ruský GAZ vraj tento týždeň podpíšu dohodu o spolupráci

Volkswagen a ruský GAZ vraj tento týždeň podpíšu dohodu o spolupráci

slovakia

left justify in out

img

Ruská automobilka GAZ Group predpokladá, že tento týždeň podpíše dohodu s nemeckým koncernom Volkswagen. Kontrakt sa má týkať výroby áut značky Škoda a VW, informoval britský denník Financial Times (FT) s odvolaním sa na zdroj z vedenia ruskej spoločnosti.
      Dva nemenované zdroje z odvetvia v piatok (18.2.) uviedli pre agentúru Reuters, že automobilky plánujú spoločný podnik, ktorý by v Rusku vyrábal 300.000 vozidiel ročne.
      GAZ, ktorý kontroluje ruský priemyselný magnát Oleg Deripaška, vraj pre operácie spoločného podniku využije svoj závod v Nižnom Novgorode a Volkswagen závod v Kaluge.
      "Dohoda sa musí podpísať do konca mesiaca," uviedol pre FT Siegfried Wolf, šéf Russian Machines, čo je priemyselný holding, ktorý vlastní GAZ. "Do konca mesiaca musíme informovať ruskú vládu, konkrétne ministerstvo priemyslu, s ktorým spolupracujeme."
      Wolf v rozhovore pre britský denník však nepotvrdil, že automobilky už dosiahli dohodu. Volkswagen uviedol, že rokovania s GAZ pokračujú, odmietol však bližšie komentovať svoje plány.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona