Volkswagen a GAZ sa dohodli na výrobe 100.000 áut VW a Škoda v Rusku

NETKY.SK • 25 Február 2011, 08:19 • 2 min
Volkswagen a GAZ sa dohodli na výrobe 100.000 áut VW a Škoda v Rusku

Volkswagen a GAZ sa dohodli na výrobe 100.000 áut VW a Škoda v Rusku

slovakia

left justify in out

img

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) bude v závode ruskej spoločnosti GAZ vyrábať viac než 100.000 áut značky VW a Škoda.
      Nemecká a ruská firma dnes podpísali memorandum o zámere spoločne vyrábať vozidlá, ktoré VW predložil aj ruskej vláde. V ňom uvádza, že je pripravený splniť nové kritériá na výrobu automobilov, čo nemeckej firme dáva šancu získať niektoré vládne stimuly, medzi nimi napríklad nižšie dovozné clá na autodiely.
      "Skupina Volkswagen má veľký záujem na ďalšom rozširovaní svojich prevádzok na sľubnom ruskom trhu. Spoločnosť GAZ Group je partner, ktorý má skúsenosti so západným modelom produkcie áut," povedal šéf ruskej divízie Volkswagenu Marcus Osegowitsch.
      Podľa Winfrieda Vahlanda, predsedu predstavenstva Škoda Auto, ktorá je dcérskou firmou Volkswagenu, sa autá budú vyrábať v závode GAZ-u v Nižnom Novgorode. Zatiaľ nie je známe, kedy sa produkcia začne.
      Na základe nových podmienok stanovených ruskou vládou musia zahraničné automobilky memorandum o svojich výrobných plánoch v Rusku do 28. februára predložiť Kremľu. Americké automobilky Ford a General Motors svoje plány momentálne finalizujú.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies