Volker uznal neúčinnosť sankcií proti Rusku

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Volker uznal neúčinnosť sankcií proti Rusku

WASHINGTON - Rozsiahle protiruské sankcie neovplyvnili politiku Moskvy, uznal diplomat amerického ministerstva zahraničných vecí na Ukrajine Kurt Volker. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

“Nemyslím si, že je možné obmedziť správanie - Rusko urobí to, čo aj má naplánované," povedal počas prejavu vo Washingtone. 

     

Napriek nedostatku “dramatického efektu", opatrenia ekonomického vplyvu, podľa názoru diplomata, ovplyvnili spôsob interakcie Ruska so zahraničnými krajinami, najmä s Európskou úniou. 

     

A tak sa podľa neho Moskva usiluje nadviazať obchodné vzťahy s jednotlivými európskymi krajinami. Volker poznamenal, že sankcie ešte môžu byť užitočné a nemali by byť zatiaľ odmietnuté.

 

“Z môjho pohľadu sú sankcie dôležitým nástrojom, na ktoré je ale potrebné čoraz viac dodatkov, pretože ak budú statické zvyknú si na ne. Ale ak si myslia, že budú odstránené budú čakať,” povedal. 

      

Západ uložil sankcie proti Rusku po eskalácii kríze na Ukrajine v roku 2014. Moskva bola obvinená z nezákonného pripojenia Krymu a zásahu do konfliktu v Donbase.

      

Ruské vedenie opakovane uviedlo, že obyvatelia polostrova demokratickou cestou v súlade s medzinárodným právom a Chartou OSN, hlasovali za zjednotenie s historickou vlasťou. Okrem toho, Moskva zdôrazňuje, že nie je stranou ukrajinského konfliktu. 

 

Po zavedení ekonomických obmedzení, Rusko podniklo odvetné opatrenia a nasmerovalo na náhradu importovaného tovaru. Moskva opakovane uvádzala, že hovoriť s ňou v jazyku sankcií je kontraproduktívne. Zároveň sa v krajinách EÚ čoraz viac vyjadrujú názory na potrebu zrušenia sankcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies