Voliči v Ohiu zamietli legalizáciu marihuany na osobnú potrebu

NETKY.SK • 4 November 2015, 09:47 • 2 min
Voliči v Ohiu zamietli legalizáciu marihuany na osobnú potrebu

COLUMBUS - Voliči v americkom štáte Ohio zamietli v utorňajšom referende iniciatívu požadujúcu legalizáciu marihuany na osobnú potrebu. Informovali o tom na svojej stránke noviny Columbus Dispatch.

slovakia

left justify in out

Zo sčítania takmer všetkých hlasov vyplýva, že iniciatíva nezískala podporu ani v jednom z 88 okresov. V celoštátnom meradle ju odmietlo 64 percent účastníkov plebiscitu. "V čase, keď je príliš mnoho rodín poznačených závislosťou od drog, občania Ohia povedali 'nie' ľahkému prístupu k drogám a namiesto toho si vybrali cestu, ktorá pomáha posilňovať naše rodiny a komunity," uviedol v reakcii na tieto výsledky guvernér Ohia John Kasich, ktorý sa uchádza o nomináciu Republikánskej strany v budúcoročných prezidentských voľbách. V prípade úspechu referenda by sa Ohio stalo po Aljaške, Colorade, Oregone, Washingtone a hlavnom meste Washington D.C. ďalším štátom, ktorý by legalizoval používanie marihuany na osobnú potrebu.

 

Vo viac ako 20 ďalších štátoch USA sa môže marihuana používať na lekárske účely. Federálne zákony však užívanie tejto drogy naďalej zakazujú. V nedávnom prieskume Gallupovho inštitútu sa za legalizáciu marihuany vyslovilo 58 percent amerických občanov; pred desiatimi rokmi ich bolo len 36 percent. Referendum v siedmom najľudnatejšom štáte USA iniciovala skupina ResponsibleOhio. Navrhovala, aby každý, kto má aspoň 21 rokov, mohol vlastniť jednu uncu (28 gramov) marihuany pre osobnú potrebu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona