Voliči nie sú na 100 % spokojní s postupom svojich strán po voľbách

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:20 • 2 min
Voliči nie sú na 100 % spokojní s postupom svojich strán po voľbách

BRATISLAVA - Voliči žiadnej z politických strán nie sú na 100 percent spokojní s postupom svojej strany pri zostavovaní vlády. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý mesiac po parlamentných voľbách (4.4.-7.4.) robila agentúra AKO na vzorke 1000 respondentov.

slovakia

left justify in out

Agentúra sa pýtala, či sú respondenti spokojní s tým, ako postupovala hneď po voľbách až do zostavenia novej vlády strana, ktorú volili.

 

Relatívne najspokojnejší sú podľa prieskumu voliči Smeru-SD. Z nich úplne spokojných je 43,9 percenta a 44,4 percenta je skôr spokojných. Značnú spokojnosť vyjadrili aj voliči strany Most-Híd. Tých je úplne spokojných 33,3 percenta opýtaných a skôr spokojných je 41,2 percenta.

 

Podobne sa vyjadrili aj voliči SNS. S postupom svojej strany pri zostavovaní vlády je úplne spokojných 32,2 percenta opýtaných, skôr spokojných je 47,8 percenta.

 

Výrazne najmenej sú spokojní voliči strany #Sieť. Tých je úplne spokojných len päť percent a skôr spokojných 15 percenta. Orgány tejto strany teda rozhodli o vstupe do vlády v protiklade s názormi ich voličov.

 

Vysokú mieru spokojnosti s postupom svojej strany vyjadrili voliči strany SaS. Úplne spokojných je 30,2 percenta opýtaných a 51 percent je skôr spokojných.

 

S postupom Kotleba - ĽSNS je úplne spokojných 32,8 percenta opýtaných, skôr spokojných 45,3 percenta. Len 19,2 percenta opýtaných je spokojných s postupom OĽaNO-NOVA a 41,1 percenta je skôr spokojných. S postupom Sme rodina - Boris Kollár je úplne spokojných 25 percent opýtaných a 44,2 percenta je skôr spokojných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona