Volejbalový sviatok v Bratislave, Slávia privíta tureckého giganta

NETKY.SK • 24 Január 2017, 13:33 • 2 min
Volejbalový sviatok v Bratislave, Slávia privíta tureckého giganta

BRATISLAVA - Ženský volejbalový klub takéhoto cvengu sa na Slovensku predstavil naposledy pred štyrmi rokmi, v januári 2013 vtedajší Doprastav Bratislava v osemfinále Vyzývacieho pohára neúspešne čelil neskoršiemu šampiónovi, ruskému Dinamu Krasnodar.

slovakia

left justify in out

V stredu je v hlavnom meste SR na programe ďalší sviatok pod vysokou sieťou, opäť pôjde o prvý zápas osemfinále Vyzývacieho pohára: suverén národnej scény VK Slávia EU Bratislava privíta na svojej palubovke tureckého giganta Bursa BBSK. Hráčky Bursy vlani vybojovali vo Vyzývacom pohári bronz, predvlani dokráčali k celkovému triumfu a zlatu. Súboj v ŠH Mladosť sa začne o 17.00 h.

Hráčky Slávie si v šestnásťfinále poradili dvakrát 3:1 s tímom rakúskeho klubu UVC Holding Graz, odmenou sú pre nich duely proti Burse. "Takýchto zápasov je v sezóne veľmi málo. Nepamätám si, že by som sa stretla s takým kvalitným družstvom na klubovej úrovni. O to viac sa teším. Cítime väčší volejbalový adrenalín, ale o to práve ide. Musíme sa vyrovnať s tlakom, ísť do toho odvážne a naplno," citoval web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) smečiarku bratislavského klubu Luciu Mikšíkovú, ktorá doplnila: "Musíme hrať odvážne, bez strachu, čo najviac ublížiť na servise a nebáť sa ničoho. Dúfame, že prilákame veľa fanúšikov, ktorí si určite budú chcieť pozrieť špičkový klub ako je Bursa."

Burse patrí v nabitej tureckej lige aktuálne 6. priečka, elitné kvarteto tvoria svetové istanbulské kluby VakifBank, Eczacibasi, Fenerbahce a Galatasaray. V kádri BBSK sú štyri legionárky: brazílska univerzálka Joyce Gomes Da Silvová, smečiarky Nikalina Bašnakovová (Azer.) a Dóra Horváthová (Maď.) a chorvátska blokárka Ivana Milošová-Prokopičová.

"Bursa patrí medzi špičku tureckej ligy, je to veľmi silné družstvo so štyrmi veľmi kvalitnými legionárkami. Sme radi, že sme postúpili do osemfinále. Favorit je jasný, ale chceme zabojovať. Ak aj budú nad naše sily, čo predpokladáme, chceme pre našich fanúšikov predviesť dobrý volejbal," uviedol  prezident Slávie Vladimír Hančík a pokračoval: "Škoda, že máme nejaké komplikácie navyše - zranené a choré hráčky. Problém je predovšetkým na blokárskom poste, nemôžu hrať Petra Adamovičová a ani Sandra Szabóová. Mrzí to, s nimi mohli byť naše ambície väčšie."

 

Šéf Slávie verí, že cestu do ŠH Mladosť si nájde čo najviac priaznivcov volejbalu. "Nevieme, koľko príde divákov, je to obvyklý pracovný deň. Skúšali sme aj možnosť, aby sa pridala jedna tribúna, zatiaľ to tak však nevyzerá," doplnil prvý muž úradujúceho slovenského šampióna Vladimír Hančík.

Odveta je na programe 8. februára v Burse. Úspešný bude vo štvrťfinále čeliť lepšiemu z dvojice NaturHouse Ciudad de Logroňo (Šp.) - Dauphines Charleroi (Belg.).

Slovenské kluby neprejavili pre ročník 2016/2017 záujem o štart v Lige majstrov a ani Pohári CEV, teda v dvoch najprestížnejších pohárových súťažiach Európskej volejbalovej konfederácie (CEV). Vyzývací pohár je tretí v hierarchii súťaží. Počas ostatných dvoch sezón nefiguroval v pohárovej Európe žiaden ženský klub zo SR.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies