Volejbal: Slováci porazili Čechov hladko 3:0

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 19:20 • 2 min
Volejbal: Slováci porazili Čechov hladko 3:0

POPRAD - Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili vo štvrtkovom prípravnom zápase v Poprade nad Čechmi hladko 3:0 (17, 14, 17). Predviedli výborný výkon, svojho súpera prevýšili vo všetkých činnostiach. Po treťom sete sa tréneri oboch tímov dohodli na odohraní ďalších neoficiálnych setov.

slovakia

left justify in out

V zápase, ktorý obom tímom slúžil ako príprava na účinkovanie v blížiacej sa Európskej lige, sa hrali sety iba do 21. Správna rada Svetovej volejbalovej federácie (FIVB) totiž rozhodla, že všetky duely v tohtoročnej Európskej lige mužov aj žien sa budú hrať na tri víťazné sety, ale len do 21 bodov. V každom sete okrem tajbrejku bude jeden technický oddychový čas pri 12 bodoch. Nový bodovací systém má zatiaľ testovací charakter, FIVB tento krok odôvodnila tým, že chce harmonizovať pravidlá volejbalu a bechvolejbalu.

Výsledok - štvrtok:
Slovensko - Česko 3:0 (17, 14, 17)
66 min, rozhodovali: Malík a Daruľa, 800 divákov

Slovensko: Paták, Kašper, Michalovič, Štefan Chrtiansky ml., Kohút, Zaťko, libero Ondrušek
Česko: Ticháček, Hýský, Široký, Finger, Bartoš, Holubec, libero Kopáček (Kriško, Janouch, Mauer)

Slováci sa od začiatku odvážne pustili do súpera a ten sa chvíľami iba prizeral akciám, ktoré roztlieskali slušne zaplnenú popradskú Arénu. Ich náskok utešene narastal najmä vďaka výbornej obrane na sieti a vtipným útočným akciám. Po technickom oddychovom čase síce prišiel na domácich kratučký útlm, ale Česi to dokázali využiť iba na zníženie náskoku. Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho st. si poľahky udržali vedenie, vyhrali prvý set 21:17 a ujali sa vedenia 1:0.

Aj do druhého dejstva mali lepší nástup slovenskí volejbalisti. Zbierali bod za bodom, ich náskok narastal, hra sa divákom páčila. V polovici setu však začali hostia znižovať a dostali sa na rozdiel jediného bodu (11:10). Domáci ale opäť predviedli niekoľko oku lahodiacich akcií, Česi si absolútne nedokázali poradiť s ich perfektne stavanými blokmi. Konečný výsledok 21:14 je už na hranici debaklu, Slováci viedli už 2:0..

Na začiatku tretieho setu sa hostia po vynikajúcom bloku na Michaloviča prvýkrát v zápase ujali vedenia (2:1) a akoby ich to naštartovalo k obratu. Zrazu to boli oni, kto držal taktovku. Ich rozlet nezastavil ani oddychový čas, ktorý si vyžiadal slovenský kouč za stavu 5:7 z pohľadu domáceho tímu a o chvíľu to bolo už 5:9. Svoje kvality však potom predviedol univerzál Peter Michalovič a od stavu 12:12 sa vlastne začínalo od začiatku. To však už boli vo vedení Slováci, ktorí síce potrebovali dva mečbaly, aby dotiahli aj tretí set k víťazstvu 21:17 a celkovému triumfu 3:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona