Volebným lídrom SDKÚ bude Frešo, nasledovať budú Roman a Turčan

NETKY.SK • 30 November 2015, 07:02 • 2 min
Volebným lídrom SDKÚ bude Frešo, nasledovať budú Roman a Turčan

BRATISLAVA - Volebným lídrom SDKÚ-DS v marcových voľbách do Národnej rady SR bude predseda strany Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom dnes Ústredná rada SDKÚ-DS. Dvojkou bude novozvolený predseda ústrednej rady Milan Roman a trojkou viceprimátor Banskej Bystrice Martin Turčan. Ústredná rada dnes rozhodla o obsadení prvých 26 miest kandidátky, zvyšok vyberie prezídium po dohode s regiónmi.

 

Do prvej desiatky sa ešte dostali bratislavský mestský poslanec Juraj Káčer, právnik Matej Žiliak, mestský poslanec v Handlovej Ján Spevár, mestský poslanec v Senici Filip Lackovič, šéfka ženskej organizácie SDKÚ-DS Barbora Oráčová, banskobystrická mestská poslankyňa Katarína Čižmárová a desiatku uzatvára šéf mládežníckej organizácie SDKÚ-DS Nová generácia Lukáš Tisoň. Šéf volebného štábu SDKÚ-DS Peter Húska obsadil 20. miesto, brat predsedu strany Slavomír Frešo 21. miesto. Ľudovít Kaník, ktorý je okrem Freša jediným poslancom SDKÚ-DS v parlamente, dnes potvrdil, že kandidovať nebude.

 

"Schválená kandidátka vyjadruje ambíciu strany uspieť v marcových parlamentných voľbách. Pre to sú na nej úspešní komunálni politici aj nové tváre," povedal Húska.

 

Frešo vo svojom príhovore povedal, že predstavitelia SDKÚ-DS chcú presviedčať ľudí, že ak chcú mať sebavedomých, úspešných a do budúcna hľadiacich zástupcov, sú to práve ľudia z SDKÚ-DS. "Vo voľbách sa budem uchádzať o to, aby strana dostala čo najsilnejší mandát odvodený zdola. Voliči pocítia silnú, zjednotenú SDKÚ-DS. Naša strana je alternatívou voči Smeru-SD a neexistuje žiadna podmienka, prečo by SDKÚ-DS nevedela spolupracovať s pravicovými stranami. Politik má chodiť medzi ľudí a nie intrigovať po kaviarňach. Stratégiou bolo počúvať ľudí, priviesť nové tváre a dnes sú na bilbordoch," povedal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies