Volebný škandál: Na východe kupovali rómske hlasy!

NETKY.SK • 12 November 2013, 07:25 • 2 min
Volebný škandál: Na východe kupovali rómske hlasy!

BRATISLAVA – Polícia začala tri trestné stíhania pre podozrenie z kupovania hlasov v sobotňajších regionálnych voľbách v obciach na východe Slovenska, informuje denník Sme.

slovakia

left justify in out

„Trestné stíhanie bolo začaté v Starej Ľubovni, obci Šimonovce a Jarovniciach,“ povedala pre Sme hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

V dvoch prípadoch je podozrenie, že ktosi kupoval hlasy pre kandidátov na poslancov a v jednom v prospech kandidáta na župana. Starosta Jarovníc Florián Giňa je podľa Sme podozrivý, že sa miestnym Rómom vyhrážal, že ak nebudú voliť, nedostanú sa na aktivačné práce. Giňa v obci získal vyše 740 hlasov, na vstup do krajského parlamentu to nestačilo. 

„Som sklamaný z akejkoľvek aktivity, ktorá smeruje ku kupovaniu hlasov vo volebnej kampani, nech to robí aj rómsky kandidát,“ reagoval pre Sme na podozrenia vládny splnomocnenec pre Rómov Peter Pollák. „Trvám na tom, aby podozrenia boli riadne prešetrené a v prípade potvrdenia aj potrestané,“ hovorí. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona