Volebnému lídrovi CDU v krajinských voľbách v Berlíne zaslali listovú bombu

NETKY.SK • 23 August 2011, 12:27 • 2 min
Volebnému lídrovi CDU v krajinských voľbách v Berlíne zaslali listovú bombu

Volebnému lídrovi CDU v krajinských voľbách v Berlíne zaslali listovú bombu

slovakia

left justify in out

img

Nemecká polícia pokračuje v pátraní po odosielateľoch listovej bomby, adresovanej volebnému lídrovi Kresťanskodemokratickej únie (CDU) v krajinských voľbách v Berlíne 18. septembra a šéfovi tamojšej krajinskej organizácie CDU Frankovi Henkelovi.
      Nemecké bezpečnostné zložky sa v sobotu dozvedeli, že na jednej z ultraľavicovoorientovaných webových stránok hrozia neznáme osoby Henkelovi násilím a neodkladne politika varovali. List obsahujúci trhavinu sa potom našiel v nedeľu.
      Odosielatelia v ňom podľa informácií denníka Berliner Zeitung obviňujú adresáta, že je duchovným podpaľačom,  že vyvoláva nenávisť voči migrantom a že chce v predvolebnej kampani zneužiť súčasnú vlnu podpaľovania motorových vozidiel v nemeckom hlavnom meste.
      Henkel, ktorého sa pokus o útok na jeho osobu mimoriadne dotkol, tento čin prostredníctvom hovorcu krajinskej CDU odsúdil a zdôraznil, že sa nenechá pomýliť.     CDU chce už v piatok rozmiestniť v rôznych lokalitách hlavného mesta krajiny 100 pútačov s nápisom Musí to Berlín chápať? znázorňujúcich vraky vyhorených automobilov. Titulok na pútačoch bude aj istou narážkou na predvolebný slogan Henkelovho súpera, úradujúceho primátora Klausa Wowereita (SPD), ktorý znie Chápať Berlín.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies