Volebnej komisii v Liešnej slúži drevená latrína so srdiečkom

NETKY.SK • 9 November 2013, 15:13 • 2 min
Volebnej komisii v Liešnej slúži drevená latrína so srdiečkom

DRIETOMA - Osady, pre ktoré zriadili okrsok v obecnej chate, sú roztrúsené po okolí. Niektoré sú v blízkosti hlavného cestného ťahu na Českú republiku, no mnoho domov je roztrúsených ďalej medzi horami.

slovakia

left justify in out

Okrsková volebná komisia číslo 3 v osade Liešna v Drietome, okres Trenčín, sídli v chate v lese, kam je počas dažďa problém dostať sa autom. V malej útulnej spoločenskej miestnosti s kuchynkou si kúria drevom v kozube, základné potreby členov komisie musí uspokojiť drevená latrína so srdiečkom.

Podľa predsedníčky komisie Lenky Polákovej okrsok je v obecnej chate v časti Liešna a zriadili ho pre obyvateľov drietomských osád Liešna, Majer a Hranica.

„V zoznamoch máme zapísaných 134 voličov, najstaršou voličkou je 94-ročná žena, ku ktorej však pôjdeme s prenosnou urnou, pretože pre nepriaznivé počasie by mala problém dostať sa do volebnej miestnosti,“ priblížila Poláková.

Ako dodala, osady, pre ktoré zriadili okrsok v obecnej chate, sú roztrúsené po okolí. Niektoré sú v blízkosti hlavného cestného ťahu na Českú republiku, no mnoho domov je roztrúsených ďalej medzi horami.

Väčšinou ide o starších voličov, voliť v centre obce by bolo pre nich problematické. V sobotu chodia autobusy veľmi zriedka, ďaleko majú aj na zastávku, preto býva sídlom okrskovej komisie práve obecná chata,“ doplnila predsedníčka komisie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies