Volebná komisia potvrdila Putinove víťazstvo v prezidentských voľbách, výsledky neboli zmanipulované

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 11:10 • 2 min
Volebná komisia potvrdila Putinove víťazstvo v prezidentských voľbách, výsledky neboli zmanipulované

MOSKVA - Ruská Ústredná volebná komisia (ÚVK) oznámila v piatok konečné výsledky nedeľňajších prezidentských volieb, podľa ktorých Vladimir Putin jasne obhájil svoj mandát. Voľby zároveň vyhlásila za platné, informovala televízia RT.

slovakia

left justify in out

Predsedníčka ÚVK Ella Pamfilovová uviedla, že Putin získal 76,69 percenta hlasov a dovedna ho podporilo 56,43 milióna voličov. Na druhom mieste skončil kandidát Komunistickej strany Ruskej federácie Pavel Grudinin so ziskom 11,77 percenta hlasov, tretiu priečku obsadil Vladimir Žirinovskij, ktorý dostal 5,65 percenta hlasov.

 

Xenija Sobčaková skončila na štvrtom mieste so ziskom 1,68 percenta hlasov. Grigorij Javlinskij obsadil piate miesto (1,05 percenta hlasov). Menej ako jedno percento hlasov dostali Boris Titov (0,76), Maxim Surajkin (0,68) a Sergej Baburin (0,65).

 

Televízia RT pripomenula, že Putin už načrtol priority svojho v poradí štvrtého prezidentského mandátu. "Primárny význam" bude mať domáca agenda, kde vyzdvihol zlepšenie životných podmienok ruských občanov. Putinovou prioritou bude tiež udržanie obranyschopnosti Ruska, prisľúbil však, že výdavky v tejto oblasti nezvýši.

 

Prezidentské voľby v Rusku poznamenali správy o nezrovnalostiach pri hlasovaní a objavili sa informácie o mnohých prípadoch porušenia volebného zákona, pripomenula agentúra AP.

 

Putinovi neuškodili ani negatívne myšlienky západných lídrov, ktorí na Rusko vytvárajú ekonomický tlak a uvaľujú na krajinu sankcie.  Takáto demonizácia hlavy štátu mala práve opačný efekt, ešte viac upevnila vieru ruského obyvateľstva v Putina, čo sa prejavilo aj vo výsledku prezidentských volieb. 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies