Volebná kampaň sa skončila, plynie moratórium

NETKY.SK • 27 Október 2022, 08:45 • 2 min
Volebná kampaň sa skončila, plynie moratórium

BRATISLAVA - Kampaň pre spojené regionálne voľby sa o polnoci skončila. Plynie volebné moratórium, ktoré trvá až do skončenia hlasovania v deň volieb.

slovakia

left justify in out

Počas moratória je zakázané viesť volebnú kampaň akýmkoľvek spôsobom a uverejňovať prieskumy verejnej mienky. Taktiež sa nesmú zverejňovať informácie o kandidujúcich politických stranách, koalíciách politických strán a kandidátoch v ich prospech alebo neprospech v rozhlasovom a televíznom vysielaní, v rámci audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie, v periodických a neperiodických publikáciách a v agentúrnom spravodajstve. Ministerstvo vnútra upozornilo, že počas moratória sa nesmie zobrazovať platená politická reklama na sociálnych sieťach ani sponzorované príspevky. Zakázaný je aj presun dopravných prostriedkov s kampaňovým vizuálom. Počas moratória je zakázané uverejňovať volebné prieskumy, ako aj volebné ankety. Zákon o volebnej kampani hovorí, že v deň volieb sa môže konať prieskum verejnej mienky, no len s voličmi, ktorí opustili volebnú miestnosť, a len tak, aby nemohlo dôjsť k ovplyvňovaniu voličov alebo narušovaniu priebehu hlasovania. Výsledky tohto prieskumu sa budú môcť zverejniť až po skončení hlasovania. Spojené voľby sa uskutočnia v sobotu (29. 10). Voliči môžu hlasovať len v mieste svojho trvalého bydliska. V jeden deň si budú vyberať starostov, respektíve primátorov, poslancov obecných zastupiteľstiev, ako aj predsedov krajov a poslancov krajských zastupiteľstiev. Voliči v izolácii alebo karanténe z dôvodu ochorenia COVID-19 budú môcť hlasovať doma do špeciálnej volebnej schránky, ak o to do piatka (28. 10.) požiadajú. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 20.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona