Volebná infolinka začne fungovať v pondelok

NETKY.SK • 5 November 2014, 09:53 • 2 min
Volebná infolinka začne fungovať v pondelok

BRATISLAVA - Nejasnosti spojené s blížiacimi sa obecnými voľbami objasnia voličom na tradičnej informačnej telefonickej linke. Infolinku pre voličov zriadi od začiatku budúceho týždňa Ministerstvo vnútra (MV) SR.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci ministerstva na nej poskytnú volajúcim informácie týkajúce sa práv a povinností voličov či organizačného zabezpečenia volieb do orgánov samosprávy obcí, ktoré nás čakajú 15. novembra. Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán MV SR a zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie Eva Chmelová.

 

Na volebnú infolinku sa dá volať od pondelka 10. novembra až do volebnej soboty do 15. novembra, v pracovných dňoch od 7:00 do 15:30 a v deň volieb od 7:00 do 20:00 na bratislavských číslach: 02/4859 2312 a 02/4859 2313. "Informačná linka je určená výlučne pre voličov a nebudú na nej poskytované informácie právnickým osobám, médiám, politickým stranám a obciam," zdôraznila Eva Chmelová. Do spustenia volebnej infolinky možno nájsť základné informácie o voľbách aj na webstránke ministerstva vnútra, konkrétne na internetovej adrese: https://www.minv.sk/?volby-oso2014. 

 

Starostov obcí, primátorov miest a poslancov obecných, mestských či miestnych zastupiteľstiev si na najbližšie štyri roky volíme v sobotu 15. novembra od 7:00 do 20:00. V niektorých obciach sa môže začať hlasovať skôr, všade však musia byť volebné miestnosti otvorené do 20:00. Voľby predstaviteľov 2 926 obcí, miest a v prípade Bratislavy a Košíc aj ich mestských častí sa neuskutočnia všade. Pre nedostatok kandidátov si v 14 obciach nezvolia celé zastupiteľstvo, v piatich obciach nebudú voliť starostu a v troch z nich ani svoj poslanecký zbor. V týchto obciach sa voľby budú opakovať, pravdepodobne na prelome februára a marca budúceho roka. Voliť môže približne 4,4 milióna obyvateľov SR, ktorí v deň volieb dosiahnu minimálne 18 rokov. Volia aj cudzinci s trvalým pobytom na Slovensku. Podľa ministerstva vnútra je ich približne 61 500. Voliť sa bude dať iba v mieste trvalého bydliska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies