Voľby VÚC: Polícia už vyšetruje prvé prípady kupovania hlasov

NETKY.SK • 22 November 2013, 12:03 • 2 min
Voľby VÚC: Polícia už vyšetruje prvé prípady kupovania hlasov

BRATISLAVA - V súvislosti s možným kupovaním hlasov pred sobotňajšími (23.11.) voľbami predsedov samosprávnych krajov už Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie pre trestný čin volebnej korupcie.

slovakia

left justify in out

Podania prišli zo Starej Ľubovne, Jarovníc a Šimorovíc. "V prípadoch zatiaľ nebola obvinená žiadna konkrétna osoba, vyšetrovanie naďalej pokračuje," informovala TASR Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave.

Polícia je podľa hovorkyne na pokojný priebeh druhého kola volieb pripravená. "Pripravili a prijali sme potrebné bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku," podotkla. V mestách a obciach bude podľa jej slov dohliadať na verejný poriadok dostatočný počet motorizovaných aj peších policajných hliadok a v teréne budú tiež príslušníci kriminálnej polície. V prípade potreby sú podľa Baloghovej pripravené aj špeciálne policajné útvary a pyrotechnici. "V súvislosti s možnými prípadmi kupovania hlasov preveríme každý prijatý podnet alebo trestné oznámenie pre podozrenie z trestnej činnosti či priestupku," dodala.

Akékoľvek poznatky, ktoré môžu smerovať k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb, je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na bezplatné telefónne číslo 158, pripomína hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies