Voľby v Poľsku: Odhady pripisujú víťazstvo vládnej strany vo veľkých mestách

NETKY.SK • 1 December 2014, 08:10 • 2 min
Voľby v Poľsku: Odhady pripisujú víťazstvo vládnej strany vo veľkých mestách

VARŠAVA - Odhady po nedeľňajšom druhom kole komunálnych volieb v Poľsku naznačujú, že vládnuca Občianska platforma (PO) zvíťazila vo Varšave a piatich ďalších veľkých mestách, informovala s odvolaním sa na inštitút IPSOS agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Úplné výsledky hlasovania v približne 900 mestách a obciach, kde v prvom kole volieb kandidáti na starostov 16. novembra nezískali nadpolovičnú väčšinu, by mali zverejniť v priebehu dnešného dňa. Voľby boli považované za skúšku sily pre novú premiérku Ewu Kopaczovú a vládnucu PO pred prezidentskými a parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia budúci rok.
      

Až na početné porušenia zákazu vedenia kampane počas dňa volieb nehlásili k nedeľňajšiemu večeru žiadne incidenty, uviedla agentúra DPA.  Po prvom kole volieb, v ktorom sa rozhodovalo aj o zastupiteľských zboroch 16 vojvodstiev, sa po zlyhaní počítačového systému oneskorilo o týždeň zverejnenie výsledkov. Opozícia ich následne spochybnila. Podľa oficiálnych výsledkov vtedy najviac hlasov získala opozičná strana Právo a spravodlivosť (PiS), najviac kresiel v zastupiteľstvách však vzhľadom na volebný systém pripadlo Občianskej platforme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies