VOĽBY V MAĎARSKU Prvé hodiny poznačilo niekoľko incidentov! Odvolil už aj Orbán

NETKY.SK • 3 Apríl 2022, 14:13 • 2 min
VOĽBY V MAĎARSKU Prvé hodiny poznačilo niekoľko incidentov! Odvolil už aj Orbán

BUDAPEŠŤ - Otvorením volebných miestností v nedeľu o 06.00 h sa v Maďarsku začali voľby do Národného zhromaždenia, ktoré sú deviatymi demokratickými voľbami po zmene režimu v roku 1990. Vyše 8,2 milióna oprávnených voličov rozhodne o osude 199 poslaneckých mandátov, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Prvé hodiny nedeľňajších parlamentných volieb v Maďarsku poznačili menšie mimoriadne udalosti. Išlo o nevoľnosť dvoch účastníkov volieb a o presťahovanie jednej volebnej miestnosti z dôvodu technických problémov, informuje spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na spravodajský server index.hu.

 

V juhomaďarskej Békešskej Čabe prišlo zle členovi volebnej komisie, ktorého odviezli záchranári. Udalosť však neovplyvnila priebeh volieb, ktoré riadne pokračovali ďalej. V meste Kiskunfélegyháza v Báčsko-malokumánskej župe prišla v priestore vyhradenom na hlasovanie nevoľnosť na voliča, ktorý odpadol a zranil si pritom hlavu. Záchranári ho ošetrili na mieste a hlasovanie aj v tomto prípade pokračovalo ďalej.

 

img

 

V XIV. budapeštianskom obvode museli presťahovať volebnú miestnosť, v ktorej nebolo vhodné osvetlenie a nebolo možné tento problém vyriešiť, pretože prevádzkovateľ budovy nebol k dispozícii. Volebné miestnosti v Maďarsku otvorili o 06.00 h a zatvoria sa o 19.00 h.

 

Líder zjednotenej maďarskej opozície, konzervatívec Péter Márki-Zay, v nedeľu vyzval občanov na aktívnu účasť v prebiehajúcich parlamentných voľbách. Informovala o tom agentúra DPA. Vo svojom videopríhovore, zverejnenom v nedeľu ráno na sociálnej sieti Facebook, Márki-Zay na voličov apeloval, aby nehlasovali za vládu premiéra Viktora Orbána.

 

 

Správu budeme aktualizovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona