Voľby v Česku by v marci suverénne vyhralo ANO Andreja Babiša

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:18 • 2 min
Voľby v Česku by v marci suverénne vyhralo ANO Andreja Babiša

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša, ktorý je v súčasnosti ministrom financií ČR, by podľa marcového prieskumu agentúry STEM zvíťazilo vo voľbách do Poslaneckej snemovne so ziskom 28,2 percenta hlasov.

slovakia

left justify in out

Druhí sociálni demokrati premiéra Bohuslava Sobotku by dostali 18,5 percenta hlasov, informoval server Novinky.cz. Podľa prieskumu by tretia priečka patrila so ziskom 14 percent hlasov českomoravským komunistom z KSČM. Za nimi by skončili ľudovci z KDU-ČSL (6,9 percenta), Občianska demokratická strana (ODS) so ziskom 6,8 percenta a TOP 09, ktorú by podporilo 6,3 percenta voličov.


Cez hranicu zvoliteľnosti by sa nedostalo hnutie Sloboda a priama demokracia (SPD) bývalého lídra Úsvitu Tomia Okamuru (4,5 percenta), Slobodní (3,1 percenta), Česká pirátska strana (2,8 percenta), Úsvit (2,8 percenta) a Strana zelených (2,5 percenta).


Zisky parlamentných strán by pri prepočte na mandáty predstavovali v prípade hnutia ANO 78 poslaneckých kresiel, ČSSD by mala 48 poslancov, KSČM 35, KDU-ČSL 15, ODS 13 a TOP 09 jedenásť. Predpokladaná volebná účasť by v marci činila 58 percent.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies