Voľby v Británii vyhrali konzervatívci: Premiér David Cameron chce v nasledujúcich dňoch zostaviť vládu

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 07:10 • 2 min
Voľby v Británii vyhrali konzervatívci: Premiér David Cameron chce v nasledujúcich dňoch zostaviť vládu

DONCASTER - Britský premiér David Cameron dnes vyhlásil, že chce v nasledujúcich dňoch vytvoriť vládu. Jeho Konzervatívna strana si podľa jeho slov užila "veľmi silnú noc, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Šéf britskej Labouristickej strany Ed Miliband vyhlásil, že jeho strana zažila "veľmi rozčarovanú" noc po tom, ako predbežné výsledky volieb ukázali, že labouristi veľmi zaostávajú za konzervatívcami premiéra Camerona. "Toto bola pre Labouristickú stranu veľmi sklamaná a ťažká noc," povedal Miliband svojim prívržencom po tom, ako si udržal svoje parlamentné kreslo za Doncaster v severnom Anglicku, napísala agentúra Reuters. Svoje kreslo za Oxfordshire si udržal aj Cameron.

 

Miliband priznal porážku a dodal, že je mu "hlboko ľúto", k čomu došlo inde v Británii, obzvlášť v Škótsku, kde podľa jeho slov stranu zmietol nárast nacionalizmu. Šéfka Škótskej národnej strany Nicola Sturgeonová vyhlásila, že Milibandovi labouristi "strácali dôveru škótskeho ľudu" už roky. Jej strana získala v Škótsku drvivú väčšinu kresiel a pretvorila britskú volebnú mapu, napísala agentúra AP. V Škótsku mali desaťročia prevahu labouristi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies