Voľby do NR SR by vyhral Smer-SD, na hrane zvoliteľnosti sú SaS a SNS

NETKY.SK • 17 Január 2015, 11:37 • 2 min
Voľby do NR SR by vyhral Smer-SD, na hrane zvoliteľnosti sú SaS a SNS

BRATISLAVA – Ak by sa parlamentné voľby konali v závere roka 2014, s výrazným náskokom by ich vyhrala súčasná vládna strana. V prieskume spoločnosti Median, realizovanom v novembri a decembri 2014, by Smer-SD volilo 41,9 percenta opýtaných.

slovakia

left justify in out

Median oslovil v období od 10. novembra do 14. decembra 2014 1193 respondentov vo veku 18 až 79 rokov. Pýtal sa ich, či by prišli voliť, ak by sa voľby do NR SR konali zajtra, a akej strane či hnutiu by dali svoj hlas.
      

Medzi tými, ktorí by nedali hlas Smeru, sa najviac respondentov vyslovilo za podporu pre Sieť (10,8 percenta hlasov) a KDH (9,9 percenta). OĽaNO by volilo 7,5 a Most-Híd 7,7 percenta potenciálnych voličov.
      

Do parlamentu by sa dostali aj liberáli z SaS so ziskom 5,4 percenta hlasov, naopak tesne za bránami NR SR by ostali národniari s SNS so ziskom 4,9 percenta hlasov. Prieskum zaregistroval aj 3,5 percenta respondentov, ktorí by podporili SMK. Ostatné politické strany a hnutia získali v prieskume menej ako tri percentá hlasov.
      

Ovplyvniť volebný výsledok v parlamentných voľbách chce svojím hlasovaním 54,3 percenta respondentov, naopak 41,6 percenta opýtaných sa na voľbách nechce zúčastniť. Vyše 4 percentá potenciálnych voličov ostáva v otázke účasti nerozhodnutých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona