Voľby do europarlamentu nás budú stáť 8,25 milióna

NETKY.SK • 6 Február 2014, 10:00 • 2 min
Voľby do europarlamentu nás budú stáť 8,25 milióna

BRATISLAVA - Májové voľby poslancov do Európskeho parlamentu (EP) vyjdú štát na približne 8,25 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra vyčlení zhruba 7,2 mil. eur a vyše milióna eur pôjde na eurovoľby z rozpočtu Štatistického úradu SR. Vyplýva to z návrhu organizačno-technického zabezpečenia volieb, ktorý zverejnil rezort vnútra.

Ministerstvo vnútra použije peniaze najmä na náhrady mzdy členom volebných komisií a odmien členom a zapisovateľom okrskových volebných komisií. Rezort tiež zaplatí tlač hlasovacích lístkov, informačných materiálov a volebných tlačív, ale napríklad aj vybavenie volebných miestností. Štatistický úrad zafinancuje spracovanie výsledkov voľby. Súčasťou návrhu na zabezpečenie volieb je harmonogram, ktorý obsahuje úlohy pre ústredné orgány štátnej správy, okresné úrady a obce aj s termínmi a lehotami. 

Voľby do europarlamentu sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája. Na Slovensku pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona