Voľby by vyhral Smer, #Sieť by ostala mimo parlamentu

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:02 • 2 min
Voľby by vyhral Smer, #Sieť by ostala mimo parlamentu

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali nasledujúci víkend, ich víťazom by sa stala strana Smer-SD, ktorú by volilo 28,7 percenta občanov.

slovakia

left justify in out

Do parlamentu by sa dostalo ešte ďalších šesť strán, súčasná koaličná strana Sieť by však medzi nimi nebola. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra FOCUS v dňoch 3. až 9. mája. Výberovú vzorku tvorilo 1 003 respondentov vo veku nad 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

 

Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá by získala 13 percent hlasov. Nasleduje Slovenská národná strana (SNS) s 11,2 percenta. Stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko by volilo 8,9 percenta opýtaných a stranu OĽaNO - NOVA by volilo 8,8 percenta voličov. Do parlamentu by sa dostal aj Most-Híd so šiestimi percentami hlasov. Stranu Sme rodina - Boris Kollár by volilo 5,9 percenta voličov.

 

Smer-SD by získal 52 parlamentných kresiel, SaS 24, SNS 20, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko 16, OĽaNO-NOVA 16, Most-Híd 11 a Sme rodina - Boris Kollár 11 kresiel. Za bránami parlamentu by skončili strany KDH (4,3 %), SMK-MKP (4,0 %) aj Sieť (3,5 %). Ostatné strany by nevolilo ani jedno percento respondentov. Na voľbách by sa nezúčastnilo 19,8 percenta opýtaných, ďalších 11,2 percenta opýtaných nevedelo, koho by volili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona