Voľby by vyhral Smer, SDKÚ či SNS by sa do NR SR nedostali

NETKY.SK • 28 Január 2015, 10:22 • 2 min
Voľby by vyhral Smer, SDKÚ či SNS by sa do NR SR nedostali

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 36,6 percenta, pred bránami parlamentu by zostala napríklad strana SDKÚ-DS či SNS.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu spoločnosti eCall Slovakia, ktorého výsledky agentúre SITA poskytol Ľuboš Pajerský zo spoločnosti. Do NR SR by so Smerom šla aj strana Sieť, tú v prieskume podporilo 13,1 percenta opýtaných. Nasleduje Most-Híd so ziskom 9,5 percenta, KDH s 9,3 percenta a OĽaNO so 7,8 percentami. Do parlamentu by išla aj strana SaS, tej v prieskume vyjadrilo podporu 5,7 percenta respondentov.

 

Pod hranicou zvoliteľnosti by sa ocitla strana SNS so ziskom 4,2 percenta hlasov. Do NR SR by sa nedostala ani SDKÚ-DS, ktorú podporili 3,2 percenta opýtaných. Rovnaké číslo získala aj strana SMK. Menej ako tri percentá, a to 2,8 percenta získala NOVA. Inú stranu by si vybralo 3,5 percenta respondentov. Medzi iné boli v prieskume zaradené napríklad strany HZDS, TIP - Tvoríme inú politiku či Právo a spravodlivosť. 

 

Spoločnosť eCall Slovakia spravila telefonický prieskum voličských preferencií v čase od 7. do 21. januára na vzorke 1 248 respondentov. Opýtaní odpovedali na otázku "Ak by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorú politickú stranu alebo hnutie by ste volili?" Voliť by nešlo 19,63 percenta opýtaných, 40 percent sa nevedelo vyjadriť. 

Agentúra SITA vydá k správe tabuľku s titulkom Tab: Voľby by vyhral Smer, SDKÚ či SNS by sa do NR SR nedostali 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies