Voľby by vyhral Smer-SD pred SaS a SNS

NETKY.SK • 7 September 2018, 12:23 • 2 min
Voľby by vyhral Smer-SD pred SaS a SNS

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali koncom augusta a začiatkom septembra, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 21,2 percenta.

slovakia

left justify in out

Ako druhá najsilnejšia by skončila SaS, ktorú by podporilo 16 percent respondentov. Tretia by skončila SNS s 10,9 percenta. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý na vzorke 1000 respondentov uskutočnila agentúra AKO v dňoch 30. augusta až 5. septembra.

 

Podľa výsledkov by sa do parlamentu dostalo spolu osem strán. Smer-SD by získal 36, SaS 27 a SNS 18 mandátov. Za národniarmi by so ziskom 9,5 percenta a 16 mandátmi skončilo hnutie Sme rodina - Boris Kollár. Nasleduje OĽaNO-NOVA s 9,4 percentami hlasov a 16 kreslami. Šiesta by skončila ĽSNS, ktorá by so ziskom 8,6 percenta obsadila 14 kresiel. O jedno kreslo menej by získalo KDH s 7,6 percenta. Do parlamentu by sa dostal aj Most-Híd s 6,3 percenta a desiatimi kreslami.

 

Pred bránami parlamentu by zostalo Progresívne Slovensko, ktoré by podľa prieskumu volilo 4,6 percenta opýtaných. Tri percentá respondentov by volilo SMK-MPK a 2,3 percenta opýtaných by dalo svoj hlas strane Spolu - Občianska demokracia. Ostatné strany by nezískali ani percento hlasov.

 

Súčasná vládna koalícia by podľa prieskumu získala 64 kresiel. Oproti výsledkom rovnakej agentúry zo začiatku augusta si z parlamentných strán najviac pohoršilo hnutie Sme rodina - Boris Kollár, ktoré stratilo 0,8 percenta. O jedno percento si pohoršila aj mimoparlamentná Spolu - Občianska demokracia. O jedno percento si, naopak, polepšilo hnutie OĽaNO-NOVA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies