Voľby by vyhral Smer, do parlamentu by išlo šesť strán

NETKY.SK • 10 September 2015, 18:04 • 2 min
Voľby by vyhral Smer, do parlamentu by išlo šesť strán

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby uskutočnili v auguste, zvíťazila by v nich strana Smer-SD so ziskom 39,9 percenta hlasov.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste by skončilo KDH so ziskom 9,3 percenta a prvú trojicu uzatvára strana Sieť, ktorú by volilo 8,3 percenta opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry MEDIAN SK, ktorý robila od 20. júla do 16. augusta na vzorke 1 031 respondentov starších ako 18 rokov na území celého Slovenska. Respondenti odpovedali na otázku: „Pokiaľ by ste sa na parlamentných voľbách zúčastnili, akú stranu alebo hnutie by ste volili?“ O výsledkoch prieskumu informoval Jakub Varga.


Do parlamentu by sa dostali aj ďalšie tri strany. Slovenskú národnú stranu (SNS) by volilo 7,6 percenta respondentov, 6,8 percenta opýtaných by si vybralo stranu Most-Híd. Do parlamentu by sa dostali aj zástupcovia Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) so ziskom 6,6 percenta voličských hlasov. Naopak, do parlamentu by sa nedostali strany Sloboda a Solidarita (4,8 percenta), Strana maďarskej komunity (4,6 percenta) ani SDKÚ-DS (3,5 percenta). Ostatné strany by volilo 8,6 percenta opýtaných.


Na voľbách by sa zúčastnilo 54,4 percenta opýtaných, ďalších 41,8 percenta respondentov by voliť nešlo a 3,9 percenta ešte nebolo rozhodnutých.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona