Voľby by v novembri vyhral Smer, do parlamentu by sa dostala aj SDKÚ

NETKY.SK • 25 November 2015, 12:23 • 2 min
Voľby by v novembri vyhral Smer, do parlamentu by sa dostala aj SDKÚ

BRATISLAVA – Ak by sa voľby do Národnej rady SR uskutočnili v novembri tohto roka, zvíťazila by v nich strana Smer-SD, ktorá by získala 39,7 percenta odovzdaných hlasov.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste by skončila #Sieť so ziskom 11 percent a nasledovalo by KDH s 8,5 percentami. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky Agentúry sociálnych analýz (ASA), s.r.o., ktorý realizovala v dňoch 9. až 18. novembra na vzorke 1021 respondentov vo veku 18 a viac rokov.

 

Slovenská národná strana (SNS) by získala sedem percent odovzdaných hlasov, Most-Híd 6,6 percenta, koalícia OĽaNO a NOVA 6,3 percenta, SMK-MKP 5,2 percenta a SDKÚ-DS taktiež 5,2 percenta.

 

Päť percent odovzdaných hlasov by podľa prieskumu nezískala SaS (4,6 percenta), strana TIP (1,7 percenta), KSS (1,3 percenta), SKOK! (1,3 percenta) a ĽS-NS (0,7 percenta). Ostatné politické strany by získali spolu 0,9 percenta všetkých odovzdaných hlasov.

 

Kontrolovanými premennými vo výberovom súbore boli pohlavie, vek, národnosť, dosiahnuté vzdelanie, veľkostné kategórie obcí a kraje SR.

 

Spomedzi respondentov 59 percent uviedlo, že by sa zúčastnilo na voľbách. Zvyšných 41 percent odpovedalo, že by nešlo voliť, resp. ešte nevedelo, či by sa na voľbách zúčastnilo, alebo odmietlo odpovedať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies