Voľby by v januári 2014 vyhralo hnutie ANO Andreja Babiša

NETKY.SK • 6 Február 2014, 18:08 • 2 min
Voľby by v januári 2014 vyhralo hnutie ANO Andreja Babiša

PRAHA - Parlamentné voľby v ČR by v januári 2014 vyhralo hnutie ANO so ziskom 24,3 percenta hlasov pred sociálnymi demokratmi z ČSSD (20,6 percenta) a komunistami z KSČM (16,3 percenta).

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov modelu STEM, o ktorých dnes informoval server Novinky.cz.
     
Do Poslaneckej snemovne by sa dostali ešte s 11 percentami TOP 09, so 6,6 percentami ľudovci z KDU-ČSL, so 6,2 percentami občianski demokrati z ODS, ako aj hnutie Úsvit priamej demokracie so ziskom 5,7 percenta hlasov.
     
Z ďalších strán, ktoré by zostali pod hranicou zvoliteľnosti, by najlepší výsledok dosiahla Strana zelených (3,3 percenta) a Piráti (1,9 percenta). Preferencie Strany práv občanov-Zemanovci nedosahujú ani jedno percento (0,9 percenta).
     
Výsledky predstavujú ďalšie posilnenie postavenia hnutia ANO podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša, ktorý sa v novej vláde premiéra Bohuslava Sobotku stal ministrom financií. Menej radostné sú pre kedysi vládnucu ODS, ktorej pokles popularity sa zrejme ešte stále nepodarilo zastaviť.
     
Prieskum sa uskutočnil v dňoch 11.-18. januára, teda krátko pred mimoriadnym kongresom ODS, ktorého účastníci zvolili nové vedenie strany. Pripravenosť ísť k volebným urnám v ňom deklarovalo 60 percent respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies