Voľby by u aktívnych používateľov Facebooku vyhrala vo februári SaS

NETKY.SK • 7 Február 2017, 14:55 • 2 min
Voľby by u aktívnych používateľov Facebooku vyhrala vo februári SaS

BRATISLAVA – Voľby do Národnej rady SR by vo februári vyhrala u aktívnych používateľov sociálnej siete Facebook strana SaS s 21 percentami. Nasledoval by Smer-SD s 18 percentami a Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko so 16 percentami. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý zrealizovala agentúra AKO, s.r.o., na vzorke 1000 respondentov. Zisťovala u nich zároveň, či sú aktívnymi používateľmi Facebooku.

slovakia

left justify in out

Na štvrtom mieste by v týchto voľbách skončilo OĽaNO-NOVA s 12 percentami. Nasledovala by SNS s deviatimi percentami, Sme rodina - Boris Kollár s ôsmimi percentami, Most-Híd so siedmimi percentami a KDH s piatimi percentami. Za bránou parlamentu by skončila SMK s dvoma percentami a #Sieť s jedným percentom.

 

U voličov, ktorí nepoužívajú sociálnu sieť Facebook, by, naopak, prvé miesto vo voľbách obsadil Smer-SD s 36 percentami. Nasledovala by SNS s 15 percentami, SaS s 13 percentami, OĽaNO-NOVA s ôsmimi percentami, KDH so siedmimi percentami. Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko a Most-Híd by získali rovnako šesť percent. Za bránami Národnej rady SR by skončilo hnutie Sme rodina – Boris Kollár aj SMK, rovnako so štyrmi percentami. S jedným percentom by skončila #Sieť.

 

Za aktívnych používateľov Facebooku pokladala agentúra AKO, s.r.o., takých, ktorí uviedli, že sú na tejto sociálnej sieti aspoň raz za týždeň. Za nepoužívateľov pokladala takých, ktorí Facebook nepoužívajú, alebo sú na ňom zriedkavejšie ako raz za týždeň. Podiel aktívnych používateľov Facebooku tvorilo 52 percent, menej častých užívateľov 22 percent a bez účtu na Facebooku 26 percent.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies