Voľby 6. apríla umožnia, aby sa Maďarsko čo najskôr zbavilo Orbána

NETKY.SK • 19 Január 2014, 10:15 • 2 min
Voľby 6. apríla umožnia, aby sa Maďarsko čo najskôr zbavilo Orbána

BUDAPEŠŤ - Termín parlamentných volieb v Maďarsku, ktoré v sobotu prezident János Áder vypísal na 6. apríla, umožňujú krajine, aby sa čo najskôr zbavila moci vlády Viktora Orbána.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to pre agentúru MTI predseda Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Attila Mesterházy. V reakcii na vypísanie volieb ľavicový líder uviedol, že termín nie je prekvapením, viacerí politici vládneho Fideszu sa totiž preriekli, že o vypísaní volieb bolo už dávnejšie rozhodnuté. Mesterházy pripomenul, že MSZP pred časom zdôrazňoval, že by pre Maďarsko bolo výhodnejšie a lacnejšie, keby sa parlamentné voľby a voľby do Európskeho parlamentu konali v jednom termíne. Výhodou 6. apríla však je, že Orbánovu vládu, ktorá sklamala, možno skoro poslať preč, dodal predseda socialistov.  Podobný postoj zaujala aj Demokratická koalícia (DK). "Po odchode Orbánovej mafiánskej vlády bude potrebné obnoviť demokratický inštitucionálny systém, slobodu, spoločenskú solidaritu a oživiť ekonomiku," vyhlásila podpredsedníčka DK Ágnes Vadai. Predseda ultrapravicového Hnutia za lepšie Maďarsko-Jobbik Gábor Vona zdôraznil, že jeho strana chce vo voľbách odohnať nielen Orbánovu vládu, ale chce zmenu tých 24 rokov, ktoré uplynuli od zmeny režimu. Podľa jeho vyjadrenia MSZP aj Fidesz v uvedenom období tvrdili, že chcú dobro krajiny, keď sa však dostali k moci, robili dobre iba pre seba. "Už nie je čo privlastniť si zo štátneho, tak siahajú na súkromný majetok," vytýkal Vona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies