Voľba predsedu NKÚ nie je zatiaľ na programe schôdze parlamentu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 09:57 • 2 min
Voľba predsedu NKÚ nie je zatiaľ na programe schôdze parlamentu

BRATISLAVA – Voľba predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) nefiguruje v programe 48. schôdze NR SR, ktorá sa začne v utorok.

slovakia

left justify in out

Fico prisľúbil opozícii post predsedu NKÚ ešte po parlamentných voľbách v roku 2012. Podľa povolebnej dohody kandidáta navrhovala SaS, ktorá neuspela s Kamilom Krnáčom ani s Vladimírom Klimešom. Smer-SD a Fico argumentovali, že opozícia musí hlasovať za svojho kandidáta do posledného človeka, čo sa ani raz nestalo. Neskôr prišlo KDH s kandidátom Marošom Žilinkom. Z volieb ho však stiahlo. V lete sa hovorilo, že Smer-SD je pripravený podporiť Pavla Hrušovského. Bývalý šéf NR SR Pavol Paška však voľbu nevypísal. Funkčné obdobie Jána Jasovského sa skončilo vo februári 2012. Keďže parlament stále nezvolil jeho nástupcu, zostáva na čele
Schôdza NR SR, ktorá sa začne v utorok 10. marca, by mala mať 75 bodov. Program by sa však mal ešte rozšíriť minimálne o prezidentom vrátenú novelu zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti, ktorá rieši poplatky u lekárov.

 

Poslanci majú prerokovať 60 návrhov zákonov v prvom čítaní. Z toho je jedenásť vládnych a 49 poslaneckých návrhov. V druhom čítaní je na schôdzi zaradených jedenásť legislatívnych noriem. Poslanci si tiež vypočujú správu verejnej ochrankyne práv a zámer prevodu majetku štátu v spoločnosti Slovak Telekom, a. s. Na marcovej schôdzi budú voliť aj jedného člena Správnej rady Ústavu pamäti národa a dvoch členov dozornej rady ústavu.

 

Program by mali poslanci NR SR prerokovať za dvanásť rokovacích dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona