Voľba Kotlebu je varovný prst pre všetkých

NETKY.SK • 24 November 2013, 12:45 • 2 min
Voľba Kotlebu je varovný prst pre všetkých

BRATISLAVA - Podľa predsedu Rómskej iniciatívy Slovenska Václava Kappela je zvolenie Kotlebu za predsedu BBSK katastrofou.

slovakia

left justify in out

Zvolenie Mariana Kotlebu (ĽS-NS) za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) je podľa splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Petra Polláka výsledok toho, že 22 rokov sa na Slovensku rómska problematika neriešila. Ľudia sú už podľa neho frustrovaní z prázdnych sľubov.

"Je to výsledok toho, že ľudia v BBSK v podstate prejavili nesúhlas so štandardnými politickými stranami, ktoré 22 rokov rómsku problematiku neriešili. Ľudia takto volili človeka, ktorý ponúka jednoduché riešenia a populizmus," uviedol pre TASR Pollák. Dodal, že netuší, ako sa bude teraz vyvíjať situácia v BBSK. "Pre všetkých to musí byť varovný prst, pretože všetci ľudia v tejto krajine a najmä politici si musia uvedomiť, že schovávať sa pred rómskou problematikou už nie je možné," zdôraznil. Pollák taktiež dodal, že už pred rokom ponúkol rómsku reformu. "Verím, že všetci zodpovední, vrátane poslancov NR SR, budú schvaľovať zákony, ktoré prídu do parlamentu," doplnil.

Podľa predsedu Rómskej iniciatívy Slovenska Václava Kappela je zvolenie Kotlebu za predsedu BBSK katastrofou. Ako pre TASR povedal, tento výsledok je vinou pravice, ktorá sa podľa neho jasne nepostavila na stranu Vladimíra Maňku zo Smeru, a tým dala tichú podporu Kotlebovi. "Dávam vinu aj banskobystrickým Rómom, ktorí nešli voliť a nemali žiadne obavy z toho, že naozaj sa tam budú diať strašné veci," uviedol Kappel. Ako dodal, Rómovia v tomto kraji žijú biedne a podľa neho bude ešte horšie. "Mali ísť húfne voliť a nielen čakať na to, že im dá niekto peniaze a za peniaze pôjdu voliť. Takéto veci by mali dávno prestať," doplnil Kappel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies