Vokoun sa tento rok už do bránky Pittsburghu nepostaví

NETKY.SK • 3 Október 2013, 09:38 • 2 min
Vokoun sa tento rok už do bránky Pittsburghu nepostaví

PITTSBURGH - Český hokejový brankár Tomáš Vokoun, ktorý nedávno podstúpil operáciu kvôli krvnej zrazenine, nebude chytať tri až šesť mesiacov. V tomto kalendárnom roku sa tak už do bránky Pittsburghu nepostaví. Pre oficiálnu webstránku zámorskej NHL to v stredu uviedol generálny manažér Penguins Ray Shero.

slovakia

left justify in out

Vokounovi v sobotu 21. septembra na tréningu náhle opuchla noha. Okamžite putoval do nemocnice, kde sa podrobil operačnému zákroku zrazeniny, ktorá mu siahala od polovice stehna takmer až k srdcu. "Utiekol som hrobárovi z lopaty," povedal pre portál iDnes.cz.

Tridsaťsedemročného Vokouna po niekoľkých dňoch prepustili do domácej liečby a v súčasnosti berie lieky na riedenie krvi. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa bude môcť vrátiť do tréningového procesu. Jeho zdravotný stav lekári zhodnotia po troch mesiacoch, teda na začiatku nového kalendárneho roku. Bývalý brankár Montrealu, Floridy a Washingtonu má s Pittsburghom zmluvu ešte na túto sezónu s platom dva milióny dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona