Vokálna formácia 4 Tenoři bude koncertovať na Slovensku!

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 10:00 • 2 min
Vokálna formácia 4 Tenoři bude koncertovať na Slovensku!

BRATISLAVA - Vokálna formácia 4 Tenoři je mimoriadnym hudobným projektom na scéne českej pop-music. Štyroch tenorov spája láska k muzikálom a filmovým melódiám, ale aj obdiv ku Karlovi Gottovi. Každý z nich má za sebou kariéru ako sólový spevák, no ako štvorica sa výborne dopĺňajú.

slovakia

left justify in out

Vokálna formácia 4 Tenoři pripravuje slovenské turné, predstaví sa 29. apríla v Košiciach, ďalšími zastávkami budú Lučenec (30. apríla), Ružomberok (1. mája), Banská Štiavnica (17. júla), Kežmarok (18. júla), Nové Zámky (19. júla) a Trenčín (20. júla). TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

 

 

Zoskupenie 4 Tenoři tvoria Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž. Vystúpia v sprievode Unique Quartet a band.

 

 „Zaspievame filmové a muzikálové hity, ktoré diváci dobre poznajú. Pripomenieme muzikály Noc na Karlštejně, Bedári aj Dracula. Nebudú chýbať piesne Karla Svobodu, ktoré zazneli v rozprávke Jak se budí princezny alebo v seriáli Cirkus Humberto,“ hovorí muzikálová hviezda Vítek.

 

„Na slovenských fanúšikov sa veľmi tešíme. Zatiaľ sme na Slovensku vystúpili len v Poprade a bola tam skvelá atmosféra. Slovenské publikum je temperamentné a dáva priazeň hlasito najavo. Je to naozaj radosť spievať pre slovenských divákov,“ dodáva držiteľ ceny Thálie Vojtko.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Na Eurovízii vystúpi ukrajinská rapová skupina Kalush Orchestra so silnou skladbou

 

Štvorica hlasov predstaví naživo aj eponymný debutový album. Na svojej prvej štúdiovej nahrávke ponúkla kolekciu filmových a muzikálových evergreenov od skladateľských velikánov ako Karel Svoboda, Andrew Lloyd Webber a Ennio Morricone. Album sa po vydaní držal niekoľko týždňov v hitparáde najpredávanejších nosičov a získal aj Zlatú platňu.

 

 

„Určite nevynecháme skladbu Mně sílu dáš, v origináli známu ako You Raise Me Up od skupiny Westlife alebo Josha Grobana. A zaspomíname si aj na Vieru Špinarovú a Ennia Morriconeho v piesni Jednoho dne se vrátíš z filmu Vtedy na Západe,“ doplnil sólista Národného divadla v Prahe Bragagnolo.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Vypočujte si novú medzinárodnú protivojnovú pieseň! Ruku k dielu pridali David Koller či Lenka Dusilová




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona