Vojvodkyňa z Alby sa v 85 rokoch znovu vydá - Španielsko zažije svadbu roka

NETKY.SK • 4 Október 2011, 23:48 • 2 min
Vojvodkyňa z Alby sa v 85 rokoch znovu vydá - Španielsko zažije svadbu roka

Vojvodkyňa z Alby sa v 85 rokoch znovu vydá - Španielsko zažije svadbu roka

slovakia

left justify in out

img

Vojvodkyňa z Alby a jedna z najbohatších žien v Španielsku sa vo veku 85 rokov tretí raz vydá za o 25 rokov mladšieho štátneho zamestnanca - krajina v stredu zažije svadbu roka.
Aristokratka celé mesiaca bojovala o to, aby mohla znovu povedať "áno", proti boli všetci členovia rodiny. Od svadby ju odhováral aj španielsky kráľ Juan Carlos, ktorého podľa starej rodinnej tradície poprosila o súhlas.
Šesť detí z prvého manželstva Cayetany Fitz-Jamesovej Stuartovej sa obávalo, že si ženích Alfonso Díez robí "zálusk" na majetok šľachtickej dynastie. Časti svojho majetku však nevesta poručila deťom, čím rozptýlila ich obavy.
Vojvodkyňa z Alby vlastní hrady, paláce, veľkostatky a zbierku umeleckých predmetov, v ktorej sú diela Tiziana, Goyu či Velázqueza. Hovorí sa, že môže precestovať naprieč Španielskom bez toho, aby bola mimo rámca svojho majetku. Má údajne viac šľachtických titulov ako britská kráľovná Alžbeta II. Hodnota jej majetku sa odhaduje na 0,6 až 3,5 miliardy eur.
Vyvoleným vojvodkyne je úradník, ktorý doteraz pracoval v štátnej sociálnej poisťovni za mesačný plat 2000 eur. Na svadbu v paláci v Seville je pozvaných len 30 príbuzných z najbližšej rodiny.
Obaja snúbenci stále zdôrazňovali, že sa berú z lásky. Španieli sú však skôr skeptickejší. Podľa prieskumu denníka El Mundo si vyše 60 percent myslí, že Díez sleduje svoje materiálne záujmy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies