Vojtech Dyk a B-Side Band vystúpi opäť v Bratislave

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 13:12 • 2 min
Vojtech Dyk a B-Side Band vystúpi opäť v Bratislave

BRATISLAVA - Po vyše roku sa do nášho hlavného mesta vracia populárny český spevák Vojtech Dyk.

slovakia

left justify in out

Slovenskému publiku predstaví piesne z nového albumu Deska. Sprevádzať ho bude B-Side Band. Jarné turné hudobníci odštartovali v rodnom Česku, na slovenských priaznivcov však nezabudli a v rámci turné naplánovali aj vystúpenie 9. apríla v športovej Hant Aréne na Pasienkoch.

Niekoľko mesiacov očakávaný autorský album vznikol vďaka dlhoročnej spolupráci speváka a swingového zoskupenia B-Side Band, ktorý vedie talentovaný hudobník Josef Buchta. Svetlo sveta uzrel na sklonku roka 2014.

 

O tom, čím sa turné líši od doteraz odohraných koncertov, Vojtech Dyk prezradil: "Po prvé, odohráme viac koncertov, taký počet sme snáď ešte nemali. Po druhé, odohráme ich najmä vo väčších kluboch, takže vlastne by sa toto turné mohlo nazvať ako klubové. A po tretie, hráme spolu už nejaký ten štvrtok, takže si myslím, že budeme skúsenejší a vyhranejší. Možno, že niekedy aj vyhranenejší. Jediné, čo určite zostane nezmenené, je radosť, láska a pokora."

 

Ako je už zvykom, Vojta na koncerte nevynechá ani bonus. Skladbu Largo, ku ktorej má spevák zvláštny vzťah, zložil Antonín Dvořák, nové aranžmán pre Vojtu vytvoril Boris Urbánek.

 

"Neviem prečo, ale od samého zrodu mám k skladbe Largo veľmi intenzívny vzťah. Možno pre to, že je pôvodom z čias, keď slovo bigband ani neexistovalo a až ruka a fantázia Borisa Urbánka tejto skladbe vtisla možnosť bigbandového nádychu," spresnil spevák. Largo je mimochodom tiež skladbou, pri ktorej spevák okrem spevu predvedie aj dirigentské zručnosti.

 

Vstupenky na bratislavský koncert Deska Tour sú k dispozícii v sieti Ticketportal. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies