Vojtěch Kotek sa cíti ako režisér rovnocenný s hercami

NETKY.SK • 12 Január 2016, 09:53 • 2 min
Vojtěch Kotek sa cíti ako režisér rovnocenný s hercami

BRATISLAVA - Český herec a režisér Vojtěch Kotek považuje vzťah hercov s režisérom za rovnocenný.

slovakia

left justify in out

„Mnohí sa ma pýtajú na režírovanie v tom kontexte, že ja mladý režírujem často i starších hercov, no ja osobne mám stále pocit, že ten vzťah herec-režisér je v komunikácii, ktorú na pľace majú, absolútne vyrovnaný,“ vyjadril sa v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Mladý umelec potrebuje, podľa vlastných slov, pri režírovaní za každých okolností cítiť záujem zo strany hercov.

 

„Keď režírujem, vyžadujem, aby herec k tomu, čo hovorím, pristupoval s nejakým vlastným názorom a aby mi sám niečo ponúkal. Tak isto ja v pozícii herca potrebujem od režiséra, aby mi vedel odpovedať na moje otázky a potrebujem z neho cítiť, že vie, čo chce. Nikdy to nie je vzťah bábka a bábkar,“ poznamenal 28-ročný rodák z Prahy.

 

Pri svojom debutovom celovečernom režisérskom filmovom počine Padesátka (2015) sa Kotek okrem viacerých zvučných hereckých mien stretol i s dlhoročným kolegom Jiřím Mádlom, ktorý sám tiež nedávno zabrúsil do režisérskych vôd. Čo sa však režisérskej stoličky týka, nikdy si podľa neho s Mádlom nezávideli. „S Jirkom sme zvyknutí pracovať v rôznych variantoch, už som ho raz predtým režíroval v jednom mojom študentskom filme a myslím, že on to vníma podobne. I keď sme obaja tak trochu egomani, tak ako on vie, že je na tom pľaci pre mňa, tak i ja, keby som tam mal byť pre neho, tak tam pre neho budem. Myslím, že toto nám funguje bez problémov,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies