Vojtěch Dyk a B - Side Band vystúpia vo štvrtok v Trenčíne

NETKY.SK • 22 Október 2014, 16:36 • 2 min
Vojtěch Dyk a B - Side Band vystúpia vo štvrtok v Trenčíne

BRATISLAVA - Český herec a spevák Vojtěch Dyk sa vo štvrtok spolu s brnianskym orchestrom B - Side Band predstaví v trenčianskom Piano Clube. Jedinečná zostava sľubuje výnimočnú hudobnú šou.

slovakia

left justify in out

Syn známeho českého literárneho historika a spisovateľa Radka Pytlíka už s B-Side bandom účinkuje tri roky. "Snažíme sa pozývať aj zahraničných hostí. Minulý rok v decembri sme zlákali Kurta Ellinga, ktorý je držiteľom Grammy. Nie je síce príliš známy masám, ale v džezovom svete je to pojem. Absolvovali sme spolu koncerty v Brne a vo Viedni, bolo to niečo neuveriteľné,“ povedal spevák. 

 

Všestranný umelec, ktorého Karel Gott označil za svojho nástupcu na českom hudobnom výslní, sa po spomínanom koncerte vráti na Slovensko až v priebehu budúceho roka. Medzitým však podľa vlastných slov plánuje s 18-členným bigbandom vydať nový album. "Mal by vyjsť koncom novembra a potom sa uvidí, potom pôjdem na mesiac do Mexika," uviedol umelec v rozhovore pre agentúru SITA. 

 

Sympatický rodák z Prahy sa v súčasnosti aktívne pohybuje aj vo filmovej sfére. Začiatkom októbra donakrúcal česko-slovenskú čiernu komédiu Wilsonov režiséra Tomáša Mašína. V pripravovanej snímke stvárni spolu s Jiřím Macháčkom jedného z dvoch detektívov, ktorí majú objasniť sériu záhadných vrážd v židovskom gete. "Hrá tam s nami veľa slovenských hercov, mali sme tam slovenského kameramana, slovenskú kostymérku a bývala tam počas nakrúcania mnohokrát aj taká slovenská nálada,“ pousmial sa Dyk. Hororová komédia by sa mala na plátnach kín objaviť v októbri 2015. 

 

V súčasnosti môžu fanúšikovia a fanúšičky 29-ročného rodáka z Prahy vidieť i v novom filme režisérky Alice Nellis podľa knihy Michala Viewegha Anjeli, kde si zahral po boku Mariána Labudu, Vladimíra Javorského a Elišky Křenkovej jedného zo štyroch anjelov, ktorí sprevádzajú svojich chránencov zlomovým dňom v ich živote. 


V koži anjela sa Dyk podľa vlastných slov cítil výborne. „Verím v anjelov alebo na niečo nadprirodzené. Prečítam si aj rôznu odbornú literatúru, chodím na prednášky a tak... ako normálny človek, ktorý sa zároveň pozerá na priamy prenos Slovan Bratislava - Sparta a druhý deň ide na Cestu Brandon Bays,“ zasmial sa herec. „Chlapi to tak nerobia, takže sa dá povedať, že som v tomto viac ezoterický, ako niekto iný,“ priznal. „Anjelské schopnosti by som však mať nechcel. To nechám na tých svojich anjelov, ktorí ma sledujú,“ dodal. 

 

Okrem pracovných úspechov prináša v súčasnosti Dykovi najväčšiu radosť ročný syn Alois, ktorého vychováva spolu s partnerkou Táňou Vilhelmovou. S oceňovanou českou herečkou tvoria pár od roku 2010, kedy spolupracovali na divadelnej hre Bláznivý Petříček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies