Vojtěch Dyk a B-Side Band vystúpia v apríli v Bratislave

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 14:48 • 2 min
Vojtěch Dyk a B-Side Band vystúpia v apríli v Bratislave

BRATISLAVA - Český spevák a herec Vojtěch Dyk a brniansky swingový orchester B-Side Band vystúpia 9. apríla v bratislavskej Hant Aréne.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak v rámci turné Deska Tour 2015, ktorým chce 29-ročný rodák z Prahy podporiť debutový album Deska (2014). Vstupenky na podujatie sú dostupné v sieti Ticketportal.

 

Koncertná šnúra, ktorú Dyk s kapelou odštartoval 18. februára v Třebíči, ponúkne trinásť koncertov v Českej republike a jeden na Slovensku. "Po prvé, odohráme väčšie množstvo koncertov, také množstvo sme snáď ešte nemali. Po druhé, odohráme ich najmä vo väčších kluboch, takže vlastne by sa toto turné mohlo nazvať klubové. A po tretie, hráme spolu už nejaký ten štvrtok, takže si myslím, že budeme skúsenejší a vyhranejší. Možno, že niekedy aj vyhranenejší. Jediné, čo určite zostane nezmenené, je radosť, láska a pokora," priblížil Dyk. 

 

Návštevníci a návštevníčky bratislavského koncertu sa môžu tešiť aj na skladbu Largo od Antonína Dvořáka v aranžmáne Borisa Urbánka. „Neviem prečo, ale od samého zrodu mám ku skladbe Largo veľmi intenzívny vzťah. Možno preto, že je pôvodom z čias, keď slovo bigband ani neexistovalo a až ruka a fantázia Borisa Urbánka tejto skladbe vtisla možnosť bigbandového nádychu,“ vysvetlil spevák. 

 

Vojtěch Dyk účinkuje v Národnom divadle v Prahe, v Divadle Ta Fantastika, v Štátnej opere Praha a na ďalších pražských scénach. Televíznym divákom môže byť známy napríklad vďaka seriálu Letiště (2006 - 2007). Účinkoval aj vo filmoch Operace Dunaj (2009), Ženy v pokušení (2010), Signál (2012), Revival (2013), Něžné vlny (2013), Traja bratia (2014) alebo Anjeli (2014). Pôsobil v skupine NightWork, ktorá ukončila činnosť v roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona