Vojnový triler Anthropoid príde do kín 28. septembra

NETKY.SK • 26 August 2016, 13:35 • 2 min
Vojnový triler Anthropoid príde do kín 28. septembra

BRATISLAVA - Vojnový triler Anthropoid, na ktorom sa koprodukčne podieľala aj Česká republika, sa dostane do tamojších kín 28. septembra. Informovali o tom predstavitelia distribučnej spoločnosti Falcon, ktorá má očakávanú snímku na starosti.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na to, akú významnú tému spracúva film Anthropoid, sme sa s partnermi dohodli, že podržíme slávnostný rámec uvádzania tejto snímky a film uvedieme do distribúcie namiesto tradičného premiérového štvrtku už v stredu, v Deň českej štátnosti," uviedol riaditeľ spoločnosti Jan Bradáč.


Novinka anglického režiséra Seana Ellisa mala slávnostnú svetovú premiéru už 1. júla, keď otvorila 51. ročník Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary. Pred českou premiérou snímku čaká ešte uvedenie napríklad do britských kín, ktoré pripadlo na 9. septembra. Dátum slovenskej distribučnej premiéry zatiaľ nie je známy.


Film sa sústreďuje na pražský atentát na nacistického funkcionára Reinharda Heydricha z roku 1942, známy aj ako operácia Anthropoid. Ellis obsadil do hlavných úloh severoírskeho herca Jamieho Dornana a jeho írskeho kolegu Cilliana Murphyho, ktorí v snímke stvárňujú československých parašutistov Jana Kubiša a Jozefa Gabčíka. Gabčíkovu priateľku si zahrala Aňa Geislerová a v úlohe Kubišovej partnerky sa zas predstavila Kanaďanka Charlotte Le Bon.

 

V trileri sa ďalej objavili Brian Caspe, Toby Jones, Harry Lloyd, Sean Mahon, Poliak Marcin Dorociński alebo českí herci Jan Budař, Ondřej Malý, Václav Neužil ml. či Alena Mihulová. Nakrúcanie sa uskutočnilo napríklad v bývalom vojenskom cvičisku Brdy, Prahe či v ateliéroch štúdií Barrandov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies