Vojnov dostal povolenie hrať za ruskú reprezentáciu

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:21 • 2 min
Vojnov dostal povolenie hrať za ruskú reprezentáciu

MOSKVA - Obranca Viačeslav Vojnov má od vedenia zámorskej NHL povolenie hrať za ruskú hokejovú reprezentáciu na EHT či MS.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru TASS to povedal viceprezident Ruskej hokejovej federácie (FHR) Roman Rotenberg. Jedným dychom však dodal, že klubová budúcnosť 25-ročného rodáka z Čeľabinska ešte nie je doriešená vzhľadom na zložitosť prípadu po vyhadzove z Los Angeles Kings a pobyte za mrežami za domáce násilie.

"Rokujeme o transferovej karte. Telefonicky komunikujeme s funkcionármi NHL aj prezidentom IIHF Reném Faselom. Situácia je však zložitá. Niet totiž precedensu. NHL je ústretová k želaniu hráča pôsobiť v KHL, treba však zohľadniť aj pozíciu Los Angeles Kings. Všetko by sa malo uzavrieť do 26. októbra," predznamenal Rotenberg. Vojnovov agent Alexander Tyžnych nedávno upozornil, že v hre je prípadný návrat klienta do Kalifornie.

Vojnov bol vo väzení za napadnutie svojej partnerky Marty Varlamovovej v októbri 2014. Hneď po obvinení ho suspendovalo vedenie NHL, neskôr aj samotný klub. Súd mu "naparil" 90 dní a 9. júla nastúpil na výkon trestu, za každý deň za mrežami musel zaplatiť 100 USD. Na slobodu sa dostal po necelých dvoch mesiacoch za dobré správanie a plynie mu trojročná podmienka. Podľa vyjadrenia "kráľov" zostávajúcich 19,25 milióna USD, ktoré mali Vojnovovi podľa pôvodného kontraktu prináležať, mu klub nikdy nevyplatí. Vzhľadom na zápis v registri trestov by hráč mal v budúcnosti problém dohodnúť sa na zmluve s akýmkoľvek klubom NHL a jeho zámorská profikariéra sa zrejme skončila, oznámili viaceré zámorské zdroje. Vojnov sa v polovici septembra vrátil domov, začal sa pripravovať individuálne, medializovaná bola ponuka od Traktora z jeho rodného mesta.

Vojnov získal počas trojročného pôsobenia v Los Angeles dvakrát Stanleyho pohár (2012, 2014). V roku 2014 reprezentoval svoju krajinu na ZOH v Soči, na ktorých Rusi v domácom prostredí skončili na piatom mieste. Zo svetových šampionátov do 18 a 20 rokov má v zbierke jednu zlatú, dve strieborné a dve bronzové medaily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona