Vojnou sužovaný Jemen je na pokraji hladomoru

NETKY.SK • 8 Február 2017, 17:31 • 2 min
Vojnou sužovaný Jemen je na pokraji hladomoru

ŽENEVA - Jemen je po dvoch rokoch občianskej vojny na pokraji hladomoru, varovala dnes v Ženeve Organizácia Spojených národov.

slovakia

left justify in out

Na pomoci sú v Jemene závislé vyše dve tretiny z odhadovaných 27 miliónov obyvateľov, povedal námestník generálneho tajomníka OSN pre humanitárne záležitosti a koordinátor naliehavej pomoci Stephen O'Brien. OSN podľa jeho slov potrebuje 2,1 miliardy dolárov, aby mohla pomôcť 12 miliónom ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

 

"Dva roky vojny zničili Jemen a milióny detí, žien a mužov zúfalo potrebujú našu pomoc. Bez medzinárodnej pomoci môžu počas roku 2017 čeliť hrozbe hladomoru," dodal.

 

Chudobný Jemen leží na Arabskom polostrove a už pred vypuknutím vojny trpel nedostatkom potravín a vody. Povstalci - húsíovia - využili zúfalú situáciu v krajine a začali viesť vojnu proti medzinárodne uznanej jemenskej vláde. Odvtedy pri bojoch zahynulo vyše 7000 ľudí a viac ako dva milióny pred nimi ušli z domovov.

 

Jemenskej vláde pomáha vojenská koalícia pod vedením Saudskej Arábie, ktorá letecky útočí na húsíov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies